Seçim ve yeni parti dışındaki konularla ilgilenmeyenlere uyarı: Felaketiniz olacak bir dünyaya uyanabilirsiniz…

Venezuela devlet başkanı Nicholas Maduro matah bir tip değil. Ülkesinin bugün içinde bulunduğu duruma gelmesinde ihmali mümkün olmayan bir payı var. O ülkede yaşasam ve hakkım bulunsa oyumu ona vermeyeceğim muhakka...

Ancak halkın oyuyla işbaşına gelmiş birinin yine halkın oyuyla gitmesi kuralına ben de inanıyorum. Muhalefet Venezuela’da iktidarın kurduğu oyunlara geldi ve seçimde istediği sonucu alamadı. Sonuç alınana kadar sistemin kuralları geçerli; demokrasilerde kısa yol kullanma yasağı her yer için olduğu gibi bu Latin Amerika ülkesi için de geçerli.

Maduro‘ya olumsuz yaklaşımımı kayda geçirdim, tamam, ancak şimdi o ülkede yaşanan sıkıntıların bütünüyle yerli üretim sonucu olmadığını da hatırlatmam şart. ABD ‘arka bahçesi’ saydığı Venezuela’ya çok ağır yaptırımlar uyguluyor. Ekonomisinin bozuk oluşu, enflasyonun inanılmaz rakamlara çıkışı, halkın temel ihtiyaç maddelerine erişiminin imkansızlığı, pek çok sağlık malzemesinden mahrumiyet de, büyük çapta 2015’ten beri uygulanan ağır yaptırımların eseri.

Darbeler okulunda eğitilen subaylar

Dün de yazdım: Latin Amerika ABD Merkezi İstihbarat Örgütünün (CIA) cirit attığı bir coğrafya. 1950’li yıllardan itibaren, CIA, ABD tarafından istenmeyen siyasi kadroların iktidara gelmesini engellemek, iktidara gelmeleri durumunda onları yerinden etmek için bir dizi askeri müdahaleyi gerçekleştirdi.

Hemen her ülkede…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 143 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.604 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar