Sanal zeka tanıtımına katılan E. Özkök.. GS-FB maçı ve arbede.. Dayanamadım, bakın neler yazdım…

Uzun yıllar önce, 1995’te, Microsoft firması benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyi şirketin kampüsünde yapılacak bir önemli tanıtım için ABD/Seattle’a davet etmişti.Tanıtılan Windows 95...

Uzun yıllar önce, 1995’te, Microsoft firması benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyi şirketin kampüsünde yapılacak bir önemli tanıtım için ABD/Seattle’a davet etmişti.

Tanıtılan Windows 95 programıydı.

Gittik, o zamanlar 7 bin kişinin çalıştığı kampüsü gezdik, içlerinde Türklerin de yer aldığı beyinlerle tanıştık, büyük atraksiyonlu tanıtımda yapılan konuşmaları dinledik, bu arada şirketin patronu Bill Gates’in inşası devam eden akıllı evi hakkında da bilgi sahibi olduk.

Hem oradan izlenim yazdık, hem de döndüğümüzde katılımcılar olarak ekranlarda tartıştık.

En ciddi tartışma konumuz da, Gates’in evine müthiş biçimde yansıyan sanal zeka konusuydu.

Ne yalan söyleyeyim, o gün bugündür, Microsoft’un davetli gazeteciler arasına beni de katmasını, teknoloji -özellikle de bilgisayar teknolojisi- konusunda bilgi sahibi olmamla açıklamışımdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.994 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar