Politikada yalan ve yalan etrafında dönen dünya düzeni…

Artık rutine döndü: ABD başkanı ne zaman bir konuşma yapsa ya da politika belirleyen bir mesaj yayınlasa, gazeteler ve televizyon haber kanalları, hemen bunun ardından, söyledikleri ve yazdıklarıyla somut gerçekler arasındaki...

Artık rutine döndü: ABD başkanı ne zaman bir konuşma yapsa ya da politika belirleyen bir mesaj yayınlasa, gazeteler ve televizyon haber kanalları, hemen bunun ardından, söyledikleri ve yazdıklarıyla somut gerçekler arasındaki uyumsuzluğu tespit edip duyuruyorlar.

Dün de öyle oldu: Donald Trump Diplomatik Kabul Salonu’nda, hükümetin kilitlemesiyle sonuçlanan ülkenin güney (Meksika) sınırını duvarla kapatma girişimini savunma amaçlı bir konuşma yaptı; CNN kanalı derhal o konuşmadaki tutarsızlıkları, gerçeklere ters iddiaları onun konuşmasının ardından izleyicileriyle paylaştı.

Bakmayın benim kibar bir dille durumu sizlere aktardığıma; Amerikan medyası çoktandır Trump için ‘yalancı’ sözcüğünü hiç çekinmeden kullanıyor.

Trump bu alanda yalnız değil

Yalan söyleyen bir devlet adamı. Bu yeni bir tür olmalı.

“Hayır” diyor Amerikalı siyaset bilimciler ve hem kendi siyasal tarihlerinden hem de başka ülkelerden Trump‘ın bugünlerde yaptıklarına benzer yöntemleri geçmişte uygulamış liderlerden örnekler sunuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 689 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.090 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar