PKK terörle Türkiye’yi yeniden kendi içine kapanmaya zorluyor.. Bu tuzağa düşmemek lazım…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (30.09.2022)''PKK terörle Türkiye’yi yeniden kendi içine kapanmaya zorluyor.. Bu tuzağa düşmemek lazım…'' başlıklı yazısı.

Her ülkede terör var. 

Bu giriş cümlesini şöyle de kurabilirdim: Terörün sınamadığı ülke yok…

“Amerika’da yok, Avrupa terör nedir bilmiyor” diyebileceklere son birkaç yıl içerisinde oralarda yaşanan bireysel ve örgütsel terör saldırılarının bir listesini sunabilirim.

Ancak bütün dünyada tanık olunan terör olaylarının en sık ve en şiddetli görüldüğü yerler bizim dünyamız. Müslümanların yaşadığı coğrafya.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında hangi ülkeler terörist saldırılara uğramış merakıyla yaptığım araştırma, önüme kapsamlı bir liste çıkardı.

Yıl, Nijerya’da 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bir kıyımla başlamış (4-6 Ocak). Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir dron saldırısı (17 Ocak), ardından Pakistan/Lahor’da bombalı saldırı (20 Ocak) ile Irak/Diyala’da askeri üssü basan İŞİD militanlarının 11 kişiyi öldürdükleri saldırı (21 Ocak), onu takiben yine Pakistan’da -bu defa Daş’ta- askerleri hedef alan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırı (25 Ocak) ile devam etmiş o ay…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.636 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.615 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.877 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar