Partilerde çatıdan kiremitler uçmaya başlayınca liderlerin kimyası bozulur

Türkiye’de siyasetin en dalgalı olduğu dönemlerden birine tanıklık ediyoruz.Sistem değişikliğinin öncesini hatırlayın; 2017 öncesini… O günlere damgayı 15 Temmuz (2016) hain darbe girişimi vurmuştu....

Türkiye’de siyasetin en dalgalı olduğu dönemlerden birine tanıklık ediyoruz.

Sistem değişikliğinin öncesini hatırlayın; 2017 öncesini… O günlere damgayı 15 Temmuz (2016) hain darbe girişimi vurmuştu. Ardından kısa süre öncesine kadar birbirine hiç de hoş gözle bakmayan partiler arasında yaklaşımlar dikkate çekmeye başladı.

AK Parti ile MHP arasında.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli şiddetle karşı olduğu ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni benimsediğini, o konudaki ısrarından vazgeçmiş AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Gelin, birlikte ne gerekiyorsa yapalım” teklifiyle belli etti.

Ardından anayasa değişikliği için, AK Parti ile MHP, önce Meclis’te işbirliği yaptılar, oradan  değişikliği çıkartamayınca halkoylamasına gidildi ve o tarihe kadar Parlamenter Sistem ile yönetilen Türkiye’ye yeni sistem geldi.

İki partinin anayasa değişikliği sürecinde yaşadıkları birliktelik, bir yıl sonra yapılan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.727 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.585 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar