Pahalılandıranlar hayatı ucuzlatmak için çare arayışında.. Çare çok basit aslında…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (26.05.2022)'' Pahalılandıranlar hayatı ucuzlatmak için çare arayışında.. Çare çok basit aslında…'' başlıklı yazısı.

Araya cızırtılar girmese hayat pahalılığından başka her konu ülkemiz insanının gündeminde yer etmeyecek; benim bulunduğum çevrelerde durum bu. İnsanlar burunlarından soluyor. TÜİK’in bile %70’e ulaştığını kabul ettiği enflasyon oranı, bir hafta sonra açıklanacak yeni oranla rekorundan edilecek…

Benim görüşüm de bu, ancak söylediklerine kulak verdiğim ve bu sebeple daha önceki öngörülerinin doğrulandığını bildiğim ekonomi uzmanları da aynı kanaatte. TÜİK nisan ayı enflasyonu için %7 demişti, uzmanlar bu ayın oranının %10’a yaklaşacağını söylüyor.  

Dedikleri, enflasyonun bundan böyle aylık %10 artışlarla devam edeceği…

Ekonomide yaşananları gündemden düşürmemenin, iktidar cephesini, hayatı her geçen gün biraz daha pahalılandıran yanlışlardan vazgeçmeye zorlayacağı beklentisindeyim.

Durumu şimdi olduğu gibi içinden çıkılmaz hale getiren, herkesin görebildiği halde karar vericilerin inatla görmek istemediği, kendilerinin konuya yanlış yaklaşımları çünkü.

Onlar da apaçık gerçeği görene kadar eli kalem tutan herkes ekonomi yazsa, ekranlarda tek bu konu işlense yerinde olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 1.839 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.817 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.620 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar