OHAL kalkıyor, ama yeni yasa endişe kaynağı ve bunu tartışmıyoruz bile…

Dün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde, ülkeyi karanlıklara mahkum edecek cuntacı bir oldu-bitti, Türkiye’nin 81 ilinde yapılan mitinglerle bir kez daha güçlü bir biçimde...

Dün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde, ülkeyi karanlıklara mahkum edecek cuntacı bir oldu-bitti, Türkiye’nin 81 ilinde yapılan mitinglerle bir kez daha güçlü bir biçimde kınandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisinin de katıldığı İstanbul’daki mitingdeki kalabalığa bakarak, ‘‘Darbeler döneminin sona erdiği’’ kanaatini paylaşmaktan kendini alamadı.

Bugün de AK Parti grubu tarafından hazırlanmış bir yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak. Teklifle, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu gibi temel yasal metinlerde yer alan bireysel hakların kullanımıyla ilgili kısıtlamaların genişletilmesi amaçlanıyor.

İki gün sonra süresi dolunca bir daha uzatılmayacak Olağanüstü Hal (OHAL) kalkınca 24 ana ve 4 geçici maddeden oluşan bu yeni yasa onun yerini alacakmış.

Konuya ilişkin bölük pörçük bilgiler medyada yer aldı; ancak en geniş ayrıntılara sahip haberler ve yorum yazılarından bile yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle Türkiye’nin demokrasi yönünden özürlü bir ülke görüntüsü kazanacağı pek anlaşılmıyor.

O hissin alınmamasının sebebi, yasanın bir benzerinin kendisi de OHAL uygulamasını tam altı kez uzatmak zorunda kalmış, sivil toplum örgütlerinden gelen ısrarlı şikayetler üzerine olağan döneme geçmek zorunda kalınca Terörle Mücadele Yasası’na yeni maddeler eklemiş olan Fransa ile benzerlikler kurulması…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 143 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.604 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar