Netanyahu’nun iyi tanıdığı bir yazar, ona, “Böyle yapmakla Hamas’ı besliyorsun” deyip başka bir yol öneriyor…

Jonathan Freedland ismini İngiltere’deki Yahudi Cemaati’nin yayın organı olan Jewish Chronicle dergisinden de hatırlıyorum. Esas Guardian gazetesinin yazarı Freedland. ‘Siyonist’ olduğunu hiç saklamadığını, ilk...

Jonathan Freedland ismini İngiltere’deki Yahudi Cemaati’nin yayın organı olan Jewish Chronicle dergisinden de hatırlıyorum. Esas Guardian gazetesinin yazarı Freedland. ‘Siyonist’ olduğunu hiç saklamadığını, ilk gençliğinde bir yılı İsrail’deki bir kibutzda geçirdiğini de bildiğim halde, -biraz da bu sebeple- ilgisinin genişliği ve konulara serinkanlı yaklaşabilmesi açısından, yazılarını 7 Ekim’den önce de izliyordum, 7 Ekim sonrası daha dikkatle okuyorum.

Sebebi şu: 7 Ekim’de Hamas militanlarının saldırısı sonrasında, geleneksel olarak İsrail’e ne yaparsa yapsın olumlu yaklaşan yazarların tavrı hiç değişmedi. Hamas militanlarının yaptıklarına verdikleri dikkatin yarısı kadar bile İsrail silahlı kuvvetlerinin Gazze’de yürüttüğü savaşta aldığı canlarla ilgili tek satır yazana rastlamadım.

Freedland da onlardan, o da İsrail’in savaşını ilk günden beri canla başla destekliyor. Gazze’de hayatını İsrail bombaları altında kaybeden sayıları 20 bine yaklaşmış Filistinlilere üzülmüyor da.

Yine de yazılarını okumaya devam ediyorum.

Bakalım, Filistinli kayıpların sayısı kaça ulaşana kadar bu hali devam edecek merakıyla…

Guardian’daki son yazısının başlığı bu açıdan ilgimi çekti: “İsrail’in Hamas canavarını öldürmek için başlattığı savaş şimdi onu besleme riski taşıyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 29 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.221 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar