Nereye baksam içimden hep o ses yükseliyor; “Bunlar ne yaman çelişki anne” feryadı…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (05.10.2022)''Nereye baksam içimden hep o ses yükseliyor; “Bunlar ne yaman çelişki anne” feryadı…'' başlıklı yazısı.

Türkiye hemen her konuda çelişkiler ülkesi; özellikle de siyaset alanı çelişkilerle dolu…

Örnek çok.

Ülkede sağduyu hakim oldu ve bir döneme damgasını vuran başörtüsü yasağı çok şükür kendiliğinden sona erdi.

Çoktandır bu böyle.

Kızların, kadınların hak ve özgürlükleri başlarını örttükleri için artık kısıtlanmıyor. Özel hayatta da bu böyle, kamusal alanda da… Geçmişte kamusal alana müdahale edilmesini isteyen kişi, kurum ve örgütler de fiili durumu kabul etmiş görünüyorlar.

Vaktiyle yasağı gündeme sokmuş, uzun süre savunmuş, yasakla siyasi sonuç alma çabasında bulunmuş kurumlardan CHP’nin bugünkü genel başkanı, fiili durumu yasal hale getirmek için, ön alıcı bir girişimle, TBMM’den yasağı yasaklayacak bir yasa çıkarma niyetini dün açıkladı.

AK Parti’nin çok daha önceden yapması gereken bir girişim…

Çelişki buradan başlıyor.

Peki AK Parti bu girişime karşılık ne yaptı? CHP’den gelen sürprizi değerlendirip zaten savunageldiği bir konuda siyasi rakibinden beklenmedik böyle bir destek gelince ona hemen sahip çıktı mı?

Çıktıysa ben sahip çıkıldığına dair bir emare göremedim.

Bu da başka bir çelişki.

Konuyla ilintili sayılabilecek tek gelişme, AK Parti sözcüsünün, karşı hamle için bu akşamın beklenmesini duyurması. AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu akşam, özgürlüklerle ilgili kendi tavırlarını açıklayacakmış…

Ömer Çelik’in söylediği şu:

“Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz.”

Akşamı iple çekecekler arasında ben de olacağım. [Ne söylenebileceğine dair öngörüm var ama onu kendime saklıyorum.]

Merak ettiğim nokta şu: AK Parti’nin ‘hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü hareketi’ olma iddiası ile, birkaç gün önce yeni yasama yılına başlayan TBMM’nin ilk gündem maddesi olarak ele aldığı, AK Parti tarafından verilmiş medya ile ilgili yasa tasarısının ancak ‘sansür’ sözcüğüyle karşılanabilecek maddeleri arasındaki çelişkiye dair ne söyleneceği…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.399 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.595 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.871 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar