Nereye baksam hep yeni kanıt buluyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalanlamasına rağmen hem de…

Kosova Balkanlar’da küçük bir ülke. Vaktiyle Yugoslavya’nın bir parçasıydı. Halkının çoğunluğu Müslüman, başka etnik kökenden olanların bile Türkçe konuştuğu bir toplum yapısına sahip.

Bir iç-savaş sonrasında Sırbistan’dan bağımsızlığına kavuştu Kosova; ilklerden biri Türkiye olmak üzere önemli ülkeler tarafından resmen tanındı.

Tanıma konusunda ayak sürüyen Sırbistan’ın cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, dün, tanımadığı ülkenin başbakanı Avdullah Hoti ile buluştu ve ekonomik işbirliği anlaşmasına imza koydu. 

Olumlu bir gelişme.

Bu olumlu gelişme, iki ülkenin bulunduğu coğrafyada değil, ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 555 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.610 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.069 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum