Muhalefet sistem değişince sorunlar bitecek görüşünde.. Ben ise ‘‘Acaba’’ diyorum…

Son zamanlarda tek sesliliğe dönüştüğü izlenimi veren muhalif söylem bugün ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunları 2018’de yenilenen sistemin yanlışlığına bağlıyor....

Son zamanlarda tek sesliliğe dönüştüğü izlenimi veren muhalif söylem bugün ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunları 2018’de yenilenen sistemin yanlışlığına bağlıyor. Özetle, ‘‘Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi (CHS) ‘tek adam yönetimi’ne vücut verdi, sistem yanlışlar üretiyor, bunu değiştirecek ve sıkıntıları sona erdireceğiz’’ deniliyor.

Tek adam gidecek, sorunlar bitecek…

Acaba?

CHS’nin yanlışlığı ortada. Ülkemiz yeni sisteme geçildiğinden bu yana ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. En son yaşanan ‘10 büyükelçi krizi’ de, OECD’nin G-7 tarafından kurulmuş bir yan kuruluşu tarafından ‘kara para ticareti’ ve ‘terörün finansmanı konularında sergilenen gevşeklik’ iddiasıyla ülkemizin ‘gri liste’ye alınması da Türkiye’nin itibarını zedeledi.

En ciddi yanlışlık da Türkiye’nin dış politikasında görülüyor. ABD ile sınırımızın güneyinde yaşanan sorunlara şimdilerde Rusya’nın Suriye’de bulunan Türk askerlerine yönelik saldırıları da eklendi. Oysa ABD ile ilişkilerimizin kötüleşmesi, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almamız yüzünden başlamıştı.

Bunda CHS’nin kabahatleri yok mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 658 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.469 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.894 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar