Muhalefet ilk seçimde iktidar rüyası görüyor ama.. Unutmayalım, bizde tarih tekerrür eder…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (25.01.2022)’’ Muhalefet ilk seçimde iktidar rüyası görüyor ama.. Unutmayalım, bizde tarih tekerrür eder…‘’ başlıklı yazısı.

Muhalefet cephesinde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Saadet Partisi liderinin, rahatsızlığı öncesinde, parti liderleriyle yürüttüğü mekik diplomasisine alışmıştık. Külliye’ye bile çıkmıştı Temel Karamollaoğlu… 

Şu yakınlarda ‘Millet İttifakı’ içerisinde yer almayan ancak ona yakın duran partiler ile ittifak üyesi partilerin liderleri sıkça bir araya gelmeye başladılar. En son, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün, DEVA Partisi’ni ziyaret etti.

CHP-DEVA liderlerinin kurmaylarıyla gerçekleştirdiği görüşme iki saat sürdü.

Ne oluyor?

Bu soru, ilk görüşmeden sonra dolaşıma çıkan ‘3. İttifak’ söyleminin her yeni bir araya geliş sonrasında biraz daha yaygınlık kazanması üzerine soruluyor.

Nitekim, CHP lideri Kılıçdaroğlu, DEVA lideri Ali Babacan’la birlikte karşılarına çıktığı gazetecilerin bu yoldaki bir sorusuna muhatap oldu. 

Verdiği cevabı bir gazete haberinden aynen aktarayım:

Kılıçdaroğlu, Millet ve Cumhur İttifakı’nın dışında 3’üncü bir ittifakın kurulmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ‘Demokrasilerde 3’üncü ittifak da olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka mesafeli olan diğer partiler bir araya gelebilirler ve bir 3’üncü ittifakı oluşturabilirler. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından, demokrasinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi açısından önemsiyorum, önemlidir’ ifadesini kullandı.”  

Kafa karıştırıcı bir cevap bu.

Şundan: Aslında şu anda kendilerine ‘3. İttifak’ veya ‘Sol İttifak’ ismini veren bir girişim bayağı mesafe almış bulunuyor. Türkiye İşçi Partisi ile birlikte Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye Komünist Hareketi bu girişimde yer alabilecek. Girişimciler HDP’nin de kendileriyle birlikte olmak isteyebileceği umudundalar.

CHP liderinin “İyi olur” diye onayladığı 3. İttifak’tan anladığı ‘sol’ ağırlıklı partilerin oluşturma yolunda olduğu bu girişim midir? 

Galiba öyle. Hiç değilse lafın gelişinden bu sonucu çıkarmak mümkün.

Oysa, CHP’den iyi haber aldıkları bilinen bazı meslektaşlar, şu anda dört partiden -CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti- ibaret ‘Millet İttifakı’ ile birlikte hareket edeceği varsayılan DEVA ve Gelecek partilerinin, Saadet Partisi’ni de yanlarına alarak, yeni bir ittifak oluşturacağını ileri sürüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 53 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.424 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.890 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum