MGK Suriye konusunda yeni bir devlet politikası belirlemişe benziyor.. En başa mı dönüyoruz?

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin‘in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetine hatırlattığı ve duyulduğunda bayağı heyecan yarattığı fark edilen 1998 tarihli ‘Adana...

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin‘in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetine hatırlattığı ve duyulduğunda bayağı heyecan yarattığı fark edilen 1998 tarihli ‘Adana Mutabakatı’ vardı. Sahi ne oldu ona?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birliklerini Suriye sınırına sevk ettiği bir sırada her düzeyde yetkili tarafından yapılmış Fırat’ın doğusuyla ilgili kararlılık açıklamaları üzerine Münbiç‘e müdahale konusu ısrarlı bir biçimde gündeme gelmişti; sahi ona ne oldu?

Bu soruları dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında yapılmış açıklamayı okuduktan sonra sorma ihtiyacı duyuyorum. Açıklamada bu iki soruya cevap teşkil edecek somut bilgiler bulunmuyor çünkü.

En iyisi açıklamanın sorularımla ilgili bölümlerini okumak.

MGK, dün ve bugün

Hürriyet‘teki haberden aktarıyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 605 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.206 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.533 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.979 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar