Memleketimden siyaset manzaraları: Sonunda “Bu skor nasıl oldu, anlayamadık” demek de var…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (21.08.2022)''Memleketimden siyaset manzaraları: Sonunda “Bu skor nasıl oldu, anlayamadık” demek de var…'' başlıklı yazısı.

‘Memleketimden insan manzaraları’ büyük şairimiz Nazım Hikmet’in Türk diline en değerli armağanıdır. Ülkenin dünya içerisindeki yerini onbinleri bulan mısralarıyla anlatan şair, sıradan insanlarımıza sıradan sayılmayan yerli-yabancı insanları anlatır.

“Ülkem siyasetinden insan manzaralarını aktarmak istesem nelerden söz ederim?” diye düşünürken, bugünkü gazetelerde sizlerin de okuyacağınız -muhtemelen dün gece değişik ekranlarda da yer bulmuş olabilecek- üç örnek olay ile karşılaştım.

İlk örnek olay, iktidar partisinin son seçimde en yüksek oy aldığı ilimizin kadın örgütünün başında bulunan bir yerel politikacının, kent televizyonunda hemşehrileriyle paylaştığı görüşler…

Okuyalım: 

“Serbest piyasa çalışmaları içerisinde bizler AK Parti hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Devletin yaptığı çalışmalarda yapabileceğinin en iyisini yapıyoruz. Biraz da vatandaşın milletine, devletine, hükümetine sahip çıkması lazım. (..) Bizde kriz yok. Market sepetini istediğimiz kadar dolduruyoruz. Engel, sıkıntı yok. Kaynakları döke saça kullanabiliyoruz.”

Ülke ekonomisi bir yerel politikacı gözüyle böyle görülüyor demek…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 143 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.223 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 867 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar