Masa dağıtılamayınca huzuru kaçanlar var; bense hem onların hem de masadakilerin huzurunu kaçırmayı iş edindim

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (16.09.2022)''Masa dağıtılamayınca huzuru kaçanlar var; bense hem onların hem de masadakilerin huzurunu kaçırmayı iş edindim'' başlıklı yazısı.

İktidar cephesi seçim tarihini erkene çekme kararı öncesinde rakip gördüğü cephenin çözülmesini bekliyor; hem de bayağı iştiyakla bekliyor. Başka herhangi bir ortamda siyasi partiler arasında kolaylıkla çıkabilecek ihtilafların dağıtabileceği durumlar da olmuyor değil, ancak Millet İttifakı içerisinde yer alan altı partinin birlikteliği çıkan ihtilaflara rağmen bozulmuyor.

Dağılmak bir yana küçük bir çatlak bile yok.

En son, bir CHP milletvekilinin, seçimden sonra muhaliflerin iktidara gelmesiyle kurulacak hükümette HDP’den bakanların da yer alabileceğini söylemesine “Garanti masayı bozar dağıtır” gözüyle yaklaşanlar oldu; ancak açıklamadan en fazla alınması beklenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, o milletvekilinin partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile samimi pozlar verebildi.

Herhalde daha uzun bir süre çatlak beklentisi sürecek, ancak bekleyenlerin beklentisi muhtemelen boşa çıkacak.

Sebebi çok açık: ‘6’lı masa’ her ne kadar birbirine benzemeyen partilerden meydana gelmiş olsa da, o masada buluşan altı partiyi birleştiren güçlü bir tutkal var.

Partiler bir arada ayrı ayrı olduklarından çok daha ciddi bir güç teşkil ediyorlar ve bu yüzden birlikte olmaya mecburlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 24 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.165 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar