Maratonda son 195 metre, futbolda uzatmalar ve seçimler için yerinde müdahaleler…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (23.05.2022)'' Maratonda son 195 metre, futbolda uzatmalar ve seçimler için yerinde müdahaleler…'' başlıklı yazısı.

Futbol bu haftadan itibaren bir süreliğine tatilde; dünyanın hemen her ülkesinde liglerde bu sezonun son maçları dün yapıldı ve ipi kim/ler/in göğüslediği belli oldu.

Bizde şampiyon çoktan belliydi. Trabzonspor dün sezona yenilgiyle veda etti ama kendisinden sonra gelen takımlarla arası bayağı açılmış ve kupayı almaya çok önceden hak kazanmıştı. Buna karşılık pek çok ülkenin liginde ipi göğüsleme işi son maça kalmıştı. Çok çekişmeli maçlar izledik o sayede.

Meraklısı İngiliz liginde şampiyonluğun Manchester City’e nasip olduğunu öğrenmiştir. City rakibi 2-0 önde giderken müthiş bir geri dönüş sahneleyerek maçı 3-2 kazandı. Kaybetseydi, kendisini 1 puan geriden izleyen dünün galip takımlarından Liverpool’a gün doğacaktı. Geriye düşen City’nin teknik direktörü Pep Guardiola, yıl boyu izlediği son dakikaya kadar ilk 11’le direnme huyunu terk etti, üç değişiklik hakkını iyi kullandı ve böylece muzaffer oldu.

Maçı izlememiş meraklılar bizim gazetelerin attığı “İlkay 5 dakikada ligin kaderini değiştirdi” başlığını görünce şaşırabilirler.

Takımın kaptanlarından İlkay Gündoğan’ı dün ilk 11’de değerlendirmeyen teknik direktör, maçın bitmesine 20 dakika kala onu sahaya aldı, o da önce 2-1’i getiren takımının ilk golünü attı. 

Galibiyeti getiren üçüncü gol de onun eseriydi.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.736 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.616 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.877 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar