Kılıçdaroğlu’nun sürprizlerle dolu gezisi bana CHP’lilerle gittiğim iki gezide yaşadıklarımı hatırlattı

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (13.10.2022)''Kılıçdaroğlu’nun sürprizlerle dolu gezisi bana CHP’lilerle gittiğim iki gezide yaşadıklarımı hatırlattı'' başlıklı yazısı.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisini onunla birlikte giden gazetecilerden takip edeceğimi belirtmiştim ya, öyle de yaptım. 

Dün, CHP liderine eşlik için Türkiye’den giden gazetecilerden birinin, yorumcusu olduğu kanalın canlı yayınına bağlanarak ziyaretle ilgili izlenimlerini anlatmasını izlerken, ne kadar şaşırdığımı tahmin edemezsiniz.

Yaşadıklarını acı acı anlatması gerekirken tatlı tatlı anlatıyordu çünkü.

Kendimin yine bir CHP genel başkanı davetiyle katıldığım 2007 yılındaki Münih gezisini hatırlamadan edemedim.

Baykal ile Münih’te

Deniz Baykal, her yıl geleneksel olarak yaptığı toplantılarına Türkiye’den iktidar partisinden bakanları çağıran Uluslararası Güvenlik Konferansı’na, o yıl CHP lideri olarak kendisinin konuşmacı olarak davet edilmesini haklı olarak önemsemişti.

Zaten Almanya’daki Türk gazetecilerin gezisini yakından takip edeceğini bildiği halde, konuşacağı oturumu izlemesini arzu etttiği Ankaralı iki gazeteciden biri olarak benim de yanında bulunmamı istemişti.

Sadece konferansa katılmadım, CHP liderinin Münih’teki bütün temaslarında hemen yanı başında bulundum. 

Kendi partilileriyle yaptığı özel-resmi toplantılarda da…

Yeni Şafak gazetesinde yazıyordum o zamanlar…

[Geziye ben kendisinden birkaç saat sonra katılabilmiştim; onun da seyahat ettiği ilk uçağı kaçırdığım için… Havaalanına gitmiş, valizimi de vererek uçuş kartımı da almıştım, her zamanki ihtiyatımla iki saat önce… Otururken aklıma pasaportumdan vizemi sorgulamak geldi. Meğer üç yıllık vizemin süresi iki hafta önce bitmiş… Valizim geri geldi, şehre indim, Almanya büyükelçiliğinin konsolosluk bölümü o arada vizemi yeniledi, heyecanlı birkaç saat geçirdikten sonra havaalanına tekrar döndüm ve bir sonraki uçakla Münih’e gidebildim. CHPli görevliler beni karşılayıp otele bile uğratmadan Baykal’ın Almanya’daki partililerle buluştuğu mekana götürmüşlerdi.]   

CHP lideriyle aynı otelde kalmıyorduk, ancak mesaimiz her sabah, Baykal ve CHP milletvekili Mehmet Sevigen’le onların otelinde kahvaltıda buluşmayla başlıyordu.

O gezi her bakımdan dolu dolu geçmişti benim için…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 143 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.223 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 867 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar