Kılıçdaroğlu’nun iddiaları açıkladıklarından ibaretse…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (25.05.2022)'' Kılıçdaroğlu’nun iddiaları açıkladıklarından ibaretse…'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında dile getirdiği ‘kirli’ veya ‘sarı’ sıfatlarıyla andığı bürokratlara dönük uyarısını iktidar mensuplarının yurtdışına kaçma hazırlığına bağlayıp akşam saatlerinde yapacağı açıklamasının izlenmesini istemişti.

Akşam saatlerinde gündüzki iddialarını tekrarladı.

Kılıçdaroğlu’na göre AK Parti FETÖ gibi davranıyor, kendi Pensilvanya’sına zemin hazırlıyor…

CHP liderinin açıklamasına birbiri ardına cevap veren AK Parti sözcüleri, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ taktiklerine benzettiler. Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hedefi olan iki vakıf adına yapılan açıklamada da “Baştan sona FETÖ kumpasını andırıyor” çıkışı yer aldı.

Yurtdışında eğitim gören öğrencilerle ilgilenmek üzere nitelikli vakıfların devreye girmesinin ve bu amaçla toplanan paralarla yurt yapılmak istenmesinin suçlanacak bir yönü bulunmuyor. Amaç hiç kuşkusuz doğru.

Kendi hesabıma, ilk uzun süreli yurtdışı eğitim günlerimi geçirdiğim Londra’da, dar imkanlarla dil öğrenmeye gelen gençlerin kalabileceği bir mekan satın alınması girişimine destek vermiştim. Londra’nın mütevazı bir semtinde müstakil bir evden yurda dönüştürülen ve bugün de varlığını sürdüren yurt binası o girişimin sonucudur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 390 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.603 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.059 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar