Kılıçdaroğlu “Erken seçime hazır olun” talimatı verdi ama virüsün azması siyaseti etkiliyor

İkinci aşıyı da olmamızın üzerinden neredeyse 20 gün geçti. Doktorlar “İkinci aşı sonrası, hele bir de üzerinden iki hafta geçmişse, aşılı kişilerin virüse yakalanması neredeyse...

İkinci aşıyı da olmamızın üzerinden neredeyse 20 gün geçti. Doktorlar “İkinci aşı sonrası, hele bir de üzerinden iki hafta geçmişse, aşılı kişilerin virüse yakalanması neredeyse imkansız, biz onlara ‘Yine de dikkatli olun’ uyarısını hastalığı başkalarına geçirme ihtimalini düşünerek yapıyoruz” diyorlar. 

Ben yine de ilk günkü ‘maske-mesafe-temizlik’ titizliğinden vazgeçmiyorum.

Virüsün etkisinin en fazla hissedildiği ülkeler sıralamasında ön saflara tırmanıyor ülkemiz. Pazartesi paylaşılan Türkiye virüs haritasında biri hariç bütün illerimiz kıpkırmızı hale dönüşmüş görünüyor.

Bütün yasaklar geriye geldi. 

Her gün çok sayıda yabancı gazeteye göz gezdirdiğim için dünyanın gittiği istikametin tersine bir durumumuz olduğunu üzüntüyle görüyorum. Bizim gazetelerin verdiği haberlerin tersine, ABD’de ve Avrupa ülkelerinin bir çoğunda normale dönüş başladı.

Dünkü İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Ocak ayında günlük ölü sayısı ortalama 200 iken son bir hafta içerisinde virüsten ölümün ülkenin yarısında tamamen ortadan kalktığı müjdesini veriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 630 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.079 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar