Kavanoz dipli dünya.. Trump ABD dış politikasını kabadayılıkla yürütüyor…

ABD başkanı Donald Trump‘tan gelen en son ‘bombayı’ duydunuz mu? Pakistan başbakanı İmran Khan‘ı Beyaz Saray’da kabulü sırasında, istese Afganistan’ı yeryüzünden silebilecek durumda olduğunu söyledi Trump.

Dediği aynen şu: “Afganistan’da savaşmak ve savaşı kazanmak isteseydik, o savaşı bir haftada kazanabilirdim. Fakat 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum.”

Ülkeyi yeryüzünden silme tehdidi de bunlardan sonraki cümlesi.

Akıl alacak gibi değil, ama gerçek.

Afganistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran…

Trump buna benzer tehditleri önüne gelen her ülke için savuruyor.

En çok yakınlık duyduğunu defalarca ifade ettiği Suudi Arabistan’a ve onun “Gerçekten kendisini çok takdir ediyorum” dediği kralı Salman Al-Saud‘a da, geçen yılın Ekim ayında, hem de kalabalık bir kitle karşısında, benzer bir tehdit çıkışı yapmıştı.

Tehdidi şuydu: “Suudi Arabistan’ı zengin oldukları halde biz koruyoruz; Kralı da, Kral Salman’ı, seviyorum aslında; ama yine de kendisine ‘Kral, seni biz koruyoruz, biz olmasak yerinde iki hafta bile kalamazsın’ dedim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.288 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.354 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.541 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.384 Okunma İstanbul’dan Bursa’ya günübirlik seyahatimiz 12 Nisan 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar