Katar’daki Amerikan hava üssünün askerleri de maçları bandoları eşliğinde desteklediler

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (05.12.2022)''Katar’daki Amerikan hava üssünün askerleri de maçları bandoları eşliğinde desteklediler'' başlıklı yazısı.

Senegal milli takımının İngiltere’ye yenilip dünya kupasından elenmesine maçları televizyondan izleyen futbolseverlerin üzüldüğünü sanıyorum. Şahsen ben üzülüyorum. 

Maçları boyunca tribünlerde göz zevkini okşayan gösteriler yapan Senegallilerden mahrum kalınacağı için…

Hepsi bir tertip ve rengarenk giyinmiş, yüzleri boyalı, bir an bile yerinde duramayan ve yanlarında bulunan müzisyenlerin çalgı ritmine uygun sürekli eşgüdüm halde hareketler yapan Senegal taraftarlarını bundan böyle göremeyeceğiz. 

Meğer Senegal devletiyle başkent belediyesinin paralı elemanları imiş Senegalli seyirciler…

Yoklukları tribünler için büyük eksiklik…

Benzer bir durum ABD futbol takımının elenmesi için de söz konusu…

ABD’nin maçlarında da, Senegal taraftarları gibi giysileriyle belli olmasa bile, disiplinli bir taraftar grubunun desteği kendini belli ediyordu. Adeta bir orkestra desteği var gibiydi.

Hiç değilse ben öyle hissediyordum.

Yanlış değilmiş hissim. Katar’daki Amerikan hava üssünde görevli binlerce askerden futbol meraklıları, ülkelerinin takımını desteklemek için, stadyum stadyum gezmektelermiş… Üssün bandosunun müzisyen mensuplarıyla birlikte…

Kulağıma gelen düzenli ses desteği bandocuların katkısıymış…

Yıllar önce, 11 Eylül (2001) saldırıları sonrasında, eylemcilerin büyük bölümünün kendi vatandaşları olduğunu dillerine dolayan medyanın yayınları sonrasında ABD’ye kafa tutmaları gerektiğinde, Suudi Arabistan yönetimi, Amerikan askerlerinin önemli bir miktarının ülkelerini terk etmelerini istedi. 

İşte o zaman, Katar, oradan ayrılacak askerlerine ev sahipliği yapabileceğini Washington’a iletmişti.

Ülkenin başkenti Doha’nın güneybatısında el-Udeid hava üssü öyle kuruldu. Afganistan, Irak ve Suriye’de operasyonlar devam ederken üstteki Amerikan askeri sayısı bir ara 10 binin üzerine de çıkmıştı. Joe Biden’in “Bölgeden askerimizi çekiyorum” demesiyle Katar’daki üs boşaltılmadı, ancak asker sayısı 8 bine düşürüldü.

Association Press (AP) haber ajansının muhabirleri, Amerikan milli takımının maçlarını izlemek üzere Katar’a gelmişken, ülkelerinin askeri üssüne de uğramış ve hem üssü dolaşmış hem de komutanlarla görüşmüş, ardından izlenimlerini haberleştirmişler. 

Ben de o geniş haberden askeri bandonun maç destekçiliği yaptığını öğrenmiş oldum.

Haberde başka ayrıntılar da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 141 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.512 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 964 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.238 Okunma Miting meydanlarında “Merak etmeyin her şey düzelecek, ekonomiyi yine biz yoluna koyarız” deniliyor ya… 23 Mart 2024 | 2.758 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar