İttifaklar beklenmedik sonuçlara gebe; bir-iki senaryoyu sizler için irdeledim

AK Parti yönetiminin ve AK Parti çevresinin itibar ettiği köşelerin son zamanlarda artan dozda dile getirdikleri bir endişeleri var; daha kampanya yeni başlamışken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da aynı endişeyi kitlelerle...

AK Parti yönetiminin ve AK Parti çevresinin itibar ettiği köşelerin son zamanlarda artan dozda dile getirdikleri bir endişeleri var; daha kampanya yeni başlamışken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da aynı endişeyi kitlelerle paylaşma ihtiyacı duydu.

Seçmenin cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde farklı tercihlerde bulunması endişesi bu.

Cumhurbaşkanı olarak ‘cumhur ittifakı’ adayına oy veren bazılarının, genel seçimde ‘millet ittifakı’ listesindeki partilerden birini tercih edebilmesi ihtimali, belli ki, zihinleri işgal ediyor.

Olabilir mi bu?

Seçimlerde kağıt üzerinde her şey mümkündür. ‘Cumhur ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın popülerliği partisinin hep önünde gittiği için bu ihtimali ciddiye almak gerekir.

Kaldı ki, AK Parti tabanında önceden beri yer alan veya her seçimde biraz daha artan oranlarda AK Parti seçmeni haline dönüşen kitleler arasında, çeşitli sebeplerle, ‘cumhur ittifakı’ kompozisyonunu benimsemeyen, beğenmeyen bir bölüm insan olması doğaldır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.443 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar