İstihbaratçılar, casuslar, romancılar ve Frederick Millingen adlı bir garip adam…

Ülkemiz sanki bir deneme kabı gibi. Türkiye’de görev yapmış olmak, istihbarat örgütlerinde yükselmek, hatta en tepe noktasına atanmak için gerek şart gibi görünüyor.

Dünyanın en çok okunan polisiye romanlar yazarı kimdir?

Bu soruyu yönelttiğiniz konuya ilgi duyan herkesten aynı cevabı alacaksınız: Agatha Christie…

Agatha Christie’nin herbiri farklı entrikalarla cinayet işlettiği 66 romanı var. Ayrıca roman hacminde olmayan kurguları da 14 ayrı öykü kitabında toplanmıştır. Hercule Poirot adını taşıyan hayali dedektifinin bütün maceraları -33 adettir- televizyon dizisine dönüştürülmüştür. ‘Fare Kapanı’ adlı tiyatro oyunu korona günlerine gelinceye kadar hiç perde kapatmadan yıllar ve yıllar boyu Londra’da sahnelenmiştir.

Hiç kuşkusuz polisiye janrının kraliçesidir Agatha Christie.

Peki, dünyanın en ünlü casus romanları yazarı kimdir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 30 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.228 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.191 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar