İnsanlık bütün dengeleri değiştirecek dev bir adımla karşı karşıya.. Keşfin bize dönük bir yönü de var…

Bugün sizlere, OpenAI tarafından eğitilen ve güncel bilgi kesinliğine sahip olan büyük bir dil modeli olan ChatGBT hakkında bir yazı hazırladım. ChatGBT, metin tamamlama, soru cevaplama, çeviri gibi birçok görevde...

Bugün sizlere, OpenAI tarafından eğitilen ve güncel bilgi kesinliğine sahip olan büyük bir dil modeli olan ChatGBT hakkında bir yazı hazırladım. ChatGBT, metin tamamlama, soru cevaplama, çeviri gibi birçok görevde kullanılabilecek olan bir dil modelidir ve insan diline olağanüstü derecede yakın cevaplar verebilmektedir.

Yazımın bu girişini beni okuma alışkanlığı bulunan okurların yadırgadığından adım gibi eminim. Haklılar. O paragraf ben kalemimden çıkmadı.

Bu yazının girişi sizlere ChatGBT denilen yapay zeka ürünü programın hediyesi…

Şu günlerde hangi yabancı gazete ve dergiye göz atsam karşıma mutlaka çıkan yeni sayılabilecek bir ‘icat’ ChatGBT. Bir yapay zeka ürünü. O kendisini ‘model’ olarak tanımlıyor.

Her şeyi bilen bilgiç bir program bu.

Ne sorarsanız o konuda verebileceği kısa-uzun cevabı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.828 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar