IMF ile yeniden ilişki mi kuruluyor? IMF heyetinin muhalefetle görüşmesi haberi bana bunu düşündürdü…

IMF heyeti Türkiye’ye gelmiş…Türkiye’yi sarsan son haber bu. Ancak bu çok tuhaf bir haber. Tuhaf, çünkü IMF heyeti ülkemize her yıl iki kez geliyor. Programlı gelişler bunlar. Türkiye IMF’nin yönetiminde...

IMF heyeti Türkiye’ye gelmiş…

Türkiye’yi sarsan son haber bu. Ancak bu çok tuhaf bir haber. Tuhaf, çünkü IMF heyeti ülkemize her yıl iki kez geliyor. Programlı gelişler bunlar. Türkiye IMF’nin yönetiminde yer alan bir ülke. Bizden heyetler de en azından yılda bir kez IMF’nin Washington’da yapılan toplantılarına katılıyorlar.

Acaba haberi önemli kılan, hükümet adına açıklamalar yapılmasına sebep olan, Ankara’da bulundukları sırada IMF heyetinin hükümet ve iktidar partisi yetkilileri dışından bazı isimlerle de görüşmesi mi? 

CHP’den Faik Öztrak ve İYİ Parti’den Durmuş Yılmaz’la da görüşmüş IMF heyeti.

Bu isimlerden ilki CHP’den siyasete atılmadan önce Hazine müsteşarlığı yapmış, ikincisi de Merkez Bankası başkanlığı sonrasında MHP’den siyasete girmişti. Devlet görevinde bulundukları sürede herhalde bir çok kez IMF heyetleri ile ülkemiz içi ve dışında görüşmüşlerdir.

Haberlerden hükümetin IMF heyetinin bu iki isimle görüşmesine tepki verdiği anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.236 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.965 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.464 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.589 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.548 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar