İktidarların sonunu getiren bir sebep olarak korona virüsü.. Bizde iktidar oyuna mı geliyor?

Virüs bitirdi Trump’ın yeniden seçilme şansını… Acaba korona virüsünün olumsuz etkisini başka ülkelerde de görür müyüz? Mesela Türkiye’de ve AK Parti üzerinde?

Amerika’da Donald Trump’ın sonunu rakibi Joe Biden’in genç, yakışıklı, bilgili, deneyimli, iyi konuşan biri olması getirmedi. Biden ununu elemiş eleğini asma vakti gelmiş biri. Oğlu Hunter’ın yediği naneler bile seçmenin ona oy vermemesi için yeterli bir sebepti. Trump’ın “Hile yapıldı, aslında ben kazandım” diye deli danalar gibi dolaşmasının en önemli sebebi, 80 milyondan fazla seçmenin nasıl olup da öyle birine oy verdiğine şaşırması… 

Biz burada “Nasıl oldu da 75 milyona yakın Amerikalı Trump’a oy verdi?” merakı yaşarken, Trump ve yanındakiler de Biden’in aldığı oyun çokluğuna şaşırıyor.

Donald Trump’ın sonunu korona virüsünü ciddiye almaması getirdi. Yanında taşıdığı uzmanların uyarılarına aldırmaz görünmesi, maske karşıtlığı, hastalığı sonrasındaki anlamsız çıkışları, her geçen gün en yakınlarına kadar uzanan ölümcül tehlikeyi ellerinin değeceği somutlukla algılamaya başlayan insanları ona oy vermemeye sevk etti.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 605 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.294 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.538 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.380 Okunma İstanbul’dan Bursa’ya günübirlik seyahatimiz 12 Nisan 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar