İktidarların en önemli zaafı, iktidarın gücünü kullanan başkalarıdır

İktidarların en büyük zaafı, iktidarın çeperinde bulunup onun adına güç kullanmaya kalkışanlara meydan açılmasıdır.

İktidarların en büyük zaafı, iktidarın çeperinde bulunup onun adına güç kullanmaya kalkışanlara meydan açılmasıdır.

On günden az bir süre sonra (3 Kasım günü) hakkında “Tamam mı, devam mı?” kararı çıkacak Donald Trump sözünü etmeye çalıştığım zaafın esintilerine maruz kalıyor.

En yakını bilinen, “Trump’ın avukatı” havasıyla ekranlarda kendisine sıklıkla yer verilen biri, bir komedyenin çektiği ve şu günlerde haberlere konu olan bir filmde, yaşıyla da konumuyla da bağdaşmayan görüntüler vermekte.

Filmde karşı cinsten yaşı küçük biriyle sakıncalı pozlar verdiği görülmekte olan kişi, 11 Eylül (2001) uğursuz eylemi sırasında New York’un belediye başkanıydı ve o dönemde sergilediği başarılı liderlik kendisine ‘Amerika’nın belediye başkanı’ sıfatını kazandırmıştı. 

Şimdi ise kendisini düşürdüğü durum yalnız o kişinin imajını zedelemiyor, yakını olduğu Trump hakkında bir önceki seçim öncesinde söz konusu edilmiş, fakat üzerinde fazla durulmamış benzer iddialara da güç kazandırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 73 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.431 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.894 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar