İktidarların en önemli zaafı, iktidarın gücünü kullanan başkalarıdır

İktidarların en büyük zaafı, iktidarın çeperinde bulunup onun adına güç kullanmaya kalkışanlara meydan açılmasıdır.

İktidarların en büyük zaafı, iktidarın çeperinde bulunup onun adına güç kullanmaya kalkışanlara meydan açılmasıdır.

On günden az bir süre sonra (3 Kasım günü) hakkında “Tamam mı, devam mı?” kararı çıkacak Donald Trump sözünü etmeye çalıştığım zaafın esintilerine maruz kalıyor.

En yakını bilinen, “Trump’ın avukatı” havasıyla ekranlarda kendisine sıklıkla yer verilen biri, bir komedyenin çektiği ve şu günlerde haberlere konu olan bir filmde, yaşıyla da konumuyla da bağdaşmayan görüntüler vermekte.

Filmde karşı cinsten yaşı küçük biriyle sakıncalı pozlar verdiği görülmekte olan kişi, 11 Eylül (2001) uğursuz eylemi sırasında New York’un belediye başkanıydı ve o dönemde sergilediği başarılı liderlik kendisine ‘Amerika’nın belediye başkanı’ sıfatını kazandırmıştı. 

Şimdi ise kendisini düşürdüğü durum yalnız o kişinin imajını zedelemiyor, yakını olduğu Trump hakkında bir önceki seçim öncesinde söz konusu edilmiş, fakat üzerinde fazla durulmamış benzer iddialara da güç kazandırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 60 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.579 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.599 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar