İktidarla muhalefetin güç göstersinde kim önde? İktidar karşısındaki partilerden ziyade başka bir şeyden korkuyor gibi…

Sonunda partiler 40 gün sonra yapılacak yerel seçim için adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na sundular. Böylece hangi partilerin seçime kendi adaylarıyla gireceği, hangilerinin başka partiler lehine bazı yerlerde aday...

Sonunda partiler 40 gün sonra yapılacak yerel seçim için adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na sundular. Böylece hangi partilerin seçime kendi adaylarıyla gireceği, hangilerinin başka partiler lehine bazı yerlerde aday göstermediği de belli oldu.

Genel seçim sonrasında başlayan Millet İttifakı’ndaki çözülme bütünüyle gerçekleşmiş; bir-iki il dışında, CHP, bu seçimde tek başına. İttifakın diğer üyeleri arasında gerçek anlamda ittifak, yalnız Saadet ile Gelecek partileri arasında.

Cumhur İttifakı’na geçen seçim öncesinde katılan bazı partiler bu seçimde kendi yollarına gidecekler; ancak o ittifakın ana eksenini teşkil eden AK Parti ile MHP birlikteliği tam bir çelik çekirdek görüntüsünde.

Bu tablo da, neredeyse her bakımdan -özellikle de ekonomi bakımından- en zayıf halinde bulunan iktidar ile, 22 yıllık iktidarı en zayıf halinde yakalamış muhalefet arasındaki yarışın, en muhtemel galibini, önceden tahmin etmeye imkan vermiyor.

Kamuoyu yoklamaları da, belli başlı seçim bölgelerinde yarışın at başı gittiğinin işaretlerini taşıyor.

Böyle durumlarda sonucu kampanyalar belirler; peki bu seçimde kampanyalarda hangi taraf ileride?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.321 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.225 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar