“İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum…

Dün İstanbul ve Ankara’da belediye meclisleri toplandı. Seçimden sonraki ilk toplantılardı bunlar. Mekanlar aynı mekanlardı, toplananlar da yeni dönemin seçilmiş belediye meclisi üyeleriydi.Sanki hiçbir şey...

Dün İstanbul ve Ankara’da belediye meclisleri toplandı. Seçimden sonraki ilk toplantılardı bunlar. Mekanlar aynı mekanlardı, toplananlar da yeni dönemin seçilmiş belediye meclisi üyeleriydi.

Sanki hiçbir şey değişmemiş gibiydi.

Oysa her iki mecliste değişen bir şey vardı: Partilerin oturma sıraları değişmişti… Bir önceki mecliste iktidar sıralarında oturan AK Partili ve MHPliler, yeni mecliste muhalefet sıralarını işgal ediyorlardı; iktidar sıraları ise CHPli üyelere ayrılmıştı.

İstanbul büyükşehir meclisinde ilk oylama AK Partililerin verdiği bir teklif için yapıldı ve teklif meclis çoğunluğunca reddedildi.

Ankara’da ise, AK Partili ve MHPli üyelerin geçen dönem sürekli ertelettiği bir teklif, üye çoğunluğu tarafından ilk icraat olarak kabul edildi.

Teklif CHP’li üyelere aitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti hayvanları korumada yalnızları oynuyor 26 Temmuz 2024 | 995 Okunma Listede adım yok, üzüntülüyüm 25 Temmuz 2024 | 3.055 Okunma Biden’den Trump’a dengeyi değiştirebilecek bir sürpriz… 23 Temmuz 2024 | 1.617 Okunma Şifreleri doğru çözdüysem, ortaklık üç vakitte… 21 Temmuz 2024 | 4.232 Okunma Trump suikastçısı bana kimi hatırlattı bir bilseniz… 19 Temmuz 2024 | 1.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar