İktidar konut projesiyle atağa kalktı, muhalefet Kılıçdaroğlu’nu değil Yavaş’ı aday gösterebilir

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (14.09.2022)''İktidar konut projesiyle atağa kalktı, muhalefet Kılıçdaroğlu’nu değil Yavaş’ı aday gösterebilir'' başlıklı yazısı.

Başını sokacağı bir evi bulunmayanların sayısı herhalde azımsanmayacak kadar çoktur. Onlar içerisinde aylık hane geliri İstanbul’da yaşayanlar için 18 bin, İstanbul dışındaki illerde yaşayanlar için de 16 bin TL’nin altında olanlara yeni bir umut kapısı açıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘yüzyılın projesi’ adını taktığı yeni girişim sayesinde, evi olmayan 500 bin kişi veya aile, uygun taksitlerle ve ondan da uygun fiyatlarla konut sahibi olabilecek.

‘Yüzyılın projesi’ içerisinde Hazine’ye ait 250 bin arsanın satışı da bulunuyor. İsteyen konut inşa etmek şartıyla o arsalara da talip olabilecek.

İş sahipleri de düşünülmüş; işi olup işyeri olmayanlardan 50 bin kişinin başına da talih kuşu konacak.

Projede tek sorun, taleplerin bir-iki ay içerisinde toplanmasına karşılık, konutların iki yıl sonra teslim edilmeye başlanacak olması.

Arada bir seçim var ve bu projeyi açıklayan iktidarın seçimde kaybetme ihtimali hiç de az değil.

Eh zaten, 500 bin konut + 250 bin arsa + 50 bin işyerine sahip olacak kişiler ve aileleri muhalif partilere oy vermekten vazgeçerse, bakmışsınız, mevcut iktidar bir beş yıl daha iş başında kalmayı başarıvermiş…

Girişim sayesinde ucuz konut, arsa ve işyeri sahibi olabilecek 800 bin talihliyi dört kişilik ailelerin temsilcisi kabul edersek, bu grubun oyu 3 milyondan fazla olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 440 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.286 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.537 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.380 Okunma İstanbul’dan Bursa’ya günübirlik seyahatimiz 12 Nisan 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar