İktidar gündem belirleme çabasında, ancak yaptıkları ayağına dolanıyor

Gazetesi Fehmi Koru’nun bugünkü (19.01.2022)’’ İktidar gündem belirleme çabasında, ancak yaptıkları ayağına dolanıyor‘’ başlıklı yazısı.

AK Parti sözcülerinin ağzından çıkan her söz gözlemciler tarafından otomatik olarak seçim ile irtibatlandırılıyor. Yeter ki, aykırı bir söz olsun söylenen, görüş alınan kişi hemen “Gündemde erken veya zamanında seçim var ya, onun için” açıklamasını yapıştırıyor.

Sezen Aksu’nun beş yıl önce çıkan albümünde yer alan bir şarkıda geçen bir mısra etkili ağızların tepkisine yol açtı. Her önüne gelen o konuda bir şey söyleme ihtiyacı hissediyor. Sonunda Diyanet de tepki verenler arasına karıştı. İktidarın küçük ortağının lideri de kürsüden şarkıcıyı hedef alan sözler sarf etti. Bindirilmiş kıtalar şarkıcının evi önünde gövde gösterisi yaptılar.

Neden?

Cevap yine aynı: “Seçim olacak ya, onunla ilgili…”

AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen gün “İmralı’daki” ile “Edirne’deki” sıfatlarıyla andığı iki kişiyi kürsü nutkuna taşıdı. İmralı’daki Edirne’dekinden hesap soracakmış; bekleyip bunu görecekmişiz…

Tamam da, nereden çıktı şimdi bu?

“Seçim var ya ondan…”

Aynı durum başka konularda da kendini belli ediyor.

Ekonomi alanında mesela…

İşçileri yakından ilgilendiren ‘asgari ücret’ sendika temsilcilerinin beklediklerinin fevkinde çıktı; öyle deniliyor. Asgari ücret artınca kendi maaşlarına da yine ‘beklenenin fevkinde’artış yapılacağı beklentisine giren memurlar ile emekliler biraz hayal kırıklığı yaşadılar. Beklentileri fazla yüksek tutmuşlar. Yine de her zamankinden biraz fazla artışa kavuştukları söylenebilir.

TL’nin yabancı paralar karşısında değer kaybettiği, enflasyonun TÜİK rakamlarına göre bile son 20 yılın rekorunu kırdığı günümüz ortamında, asgari ücrete ve maaşlara hatırı sayılır zam yapılmasının sebebi ne olabilir?

“Ya erken veya zamanında yapılacak seçim…”

Cevap bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 517 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.462 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.894 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum