İkinci tura doğru: Seçtiğimiz cumhurbaşkanı beş yıl ülkeyi yönetecek, sakın bunu unutmayalım

İlk kez deneyimlediğimiz iki turlu seçim sona erdiğinde kendimiz hakkında daha önce bilmediğimiz çok şey öğrenmiş olacağız.Seçim iki aday arasında geçiyor. Arkalarında partiler -hatta partilerden...

İlk kez deneyimlediğimiz iki turlu seçim sona erdiğinde kendimiz hakkında daha önce bilmediğimiz çok şey öğrenmiş olacağız.

Seçim iki aday arasında geçiyor. Arkalarında partiler -hatta partilerden oluşan ittifaklar- var ama sonuçta iki kişi yarışıyor.

Sandığa gideceğiz ve bu ikiliden hangisinin ülkemizi beş yıl yönetecek cumhurbaşkanı olacağına oylarımızla karar vereceğiz.

Az değil, şimdi seçilecek kişi tam beş yıl ülkeyi yönetecek.

Ülkemizin cumhurbaşkanında aranması mutlaka gereken özelliklerine bakarak mı hangi adayı seçeceğimize karar vereceğiz?

Kim en bilgili, kim işgal edeceği koltuğu en iyi dolduracak, kim ülkemizi dışarıda en iyi temsil ederken içeride de insanlarımızın gönüllerini ferah tutacak, kim doğrulardan hiç ayrılmayacak, kim adaletten sapmayacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 635 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.079 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar