İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?..

İYİ Parti genel başkanlığından ayrılacağını söylemesi ardından Meral Akşener’e Cumhur İttifakı’ndan gösterilen yoğun ilgi elbette dikkatimi çekiyor.O konuya gireceğim ama...

İYİ Parti genel başkanlığından ayrılacağını söylemesi ardından Meral Akşener’e Cumhur İttifakı’ndan gösterilen yoğun ilgi elbette dikkatimi çekiyor.

O konuya gireceğim ama, İsrail’in “İran bize saldıracak” iddiasıyla dünyayı ayağa kaldırması, aynı iddiayı tekrarlayan ABD başkanı Joe Biden’in İran’a “Sakın yapma” ihtarında bulunması, benim canımı çok sıkıyor; önce o konuya değineceğim.

Söylemi ile eylemi arasında her zaman fark bulunan bazı politikacılar gibi davranıyor İsrail konusunda İran; İsrail karşıtlığında en ileri sözleri İranlı liderlerden işitiyoruz. Buna karşılık, İsrail’in ve ABD’nin tepki uyandıran pek çok eylemine, İran, bugüne kadar beklenen karşılığı hiç vermedi.

İran’dan İsrail’e tek bir füze atılmadı bugüne kadar…

Füzesi olmadığı için değil…

Lübnan ve Suriye’den İran’ı sevindirecek bazı eylemler yapıldı, ama İran’ın kendisi keskin sayılabilecek eylemlerden kaçındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 910 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.278 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.217 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.878 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar