Hemen heyecanlanmayın: Adalet ve Kalkınma Partisi seçimin kaybedeni…

Önceki gün yapılan seçimde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi büyük bir yenilgiye uğradı. Seçime gidilirken elinde tuttuğu Meclis çoğunluğunu kaybetti. Ancak 12 milletvekili çıkarabilen partinin lideri...

Önceki gün yapılan seçimde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi büyük bir yenilgiye uğradı. Seçime gidilirken elinde tuttuğu Meclis çoğunluğunu kaybetti. Ancak 12 milletvekili çıkarabilen partinin lideri kendisini seçtirmeyi bile başaramadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin öndegelen isimlerinden biri “Yenildik ve bunu kabul etmemiz gerekiyor. Yenilmek elbette acı, ama her şeyin sonu değil. Bundan böyle yeniden ayağa kalkmanın yolunu bulmamız gerekiyor” dedi. Daha önce partiye liderlik ve başbakanlık yapmış biri mevcut lideri istifaya davet etti. 

Haber bütünüyle doğru, ancak olanın bizim ülkemiz siyasetiyle bir ilgisi yok. Bir isim benzerliği söz konusu…

Seçim Çarşamba günü Fas’ta yapıldı ve ülkeyi 2011 yılından beri koalisyonla yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) 125 milletvekiliyle gittiği seçimden yalnızca 12 milletvekili kazanarak çıktı. Parti’nin lideri de olan başbakan Sadettin Osmani başkent Rabat’tan milletvekili seçilmeyi başaramadı.

Bütün bunlar Mart ayında seçim yasalarında iktidar partileri lehine yapılan değişikliklere rağmen gerçekleşti.

Seçmenlerin yarısı (yüzde 50) sandık başına gitti, ancak Fas’ta zaten halkın seçime ilgisi fazla değil. Yüzde 50 katılım önceki seçimlere katılımdan yüksek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.589 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.615 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.876 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar