Hayretler içerisindeyim: Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’nin kıymetini bilmeyenler var… 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (06.08.2022)''Hayretler içerisindeyim: Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’nin kıymetini bilmeyenler var… '' başlıklı yazısı.

Pek çok sabah, gazete mütalaa girişimimde karşıma çıkan en önemli haber, cumhurbaşkanı imzasıyla değişik devlet kurumlarına yapılan atamalarla ilgili oluyor.

Bu sabah da öyle oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onlarca ülkedeki büyükelçiyi görevden almış, onların yerlerine yeni isimleri atamış; bu arada aynı kararnameyle bakanlıkların çeşitli birimlerine de çok sayıda atama yapılmış…

Kimileri fena halde üzülmüş, kimileri de sevinçten uçar hale gelmiştir bu insanların…

Herhalde hepsi yapılan işlemi hak etmiştir.

‘Devlet’ denilen kurum ile ilgili en eski belgelerden günümüz siyaset bilimcilerinin eserlerine kadar konu ne zaman ele alındıysa, liyakatin önemine mutlaka atıfta bulunulduğu görülür. Liyakatin önemsiz sayıldığı devletlerin çöküşünün kaçınılmaz olduğuna dair fikir beyan etmemiş filozof yoktur.

Konu bir süredir hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati yüzünden benim de gündemimde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.151 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.189 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar