Hayat pahalılığı ve geçim derdinin sorumlusu yanlış yerlerde aranıyor…

Hayat pahalılığı siyasi iktidarın geleceğini tehlikeye atacak kadar toplumun geniş kesimlerinin şikayetlerine sebep olunca, bu durumun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilgisini çekeceği belliydi.Nitekim öyle de oldu....

Hayat pahalılığı siyasi iktidarın geleceğini tehlikeye atacak kadar toplumun geniş kesimlerinin şikayetlerine sebep olunca, bu durumun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilgisini çekeceği belliydi.

Nitekim öyle de oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan pahalılıkla mücadele edileceğini açıkladı. 

Pahalılıkla mücadele, ama nasıl?

Daha önceleri bir seçime gidilirken bulunmuş uygulamayı hatırlayıp, geçen haftaki bir yazımda, çözüm olarak mevcutlara alternatif marketler açılması ihtimalinden söz etmiştim. O dönem, birkaç büyük kentte görev belediyelere verilmiş, onlar da önemli merkezlerde ürünlerin daha ucuza satılacağı çadır marketler oluşturmuşlardı. 

Birkaç hafta sürmüştü bu uygulama, çadırların önünde uzun kuyruklar oluşmuş, ürünlerin herkese yetmesi mümkün olmadığı için bireylerin alımına bir veya iki kilo sınırlaması getirilmişti.

Seçim sonucuna bakılırsa, bu uygulamanın iktidara getirdiğinden çok götürdüğü oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.955 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.834 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.622 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.620 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar