Gündeme taşınan uğursuz ‘darbe’ sözcüğü üzerinde düşünürken Trump’a ve Stalin’e kadar uzandım…

Seçime gidilirken ortalığa ‘darbe’ sözcüğü eşliğinde kafa bulandırıcı bir ortamın salınıverdiği en son seçim hangisiydi?İçişleri bakanlığı koltuğunda oturan...

Seçime gidilirken ortalığa ‘darbe’ sözcüğü eşliğinde kafa bulandırıcı bir ortamın salınıverdiği en son seçim hangisiydi?

İçişleri bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu’nun, önceki gün sarf ettiği, içinde ‘darbe’ sözcüğü geçen cümlesi, Türkiye’yi dünya seçim literatüründe sözcüğün en son kullanıldığı ülke yapıyor.

Benim sorum bir önceki kullanımla ilgili.

Hiç zahmete girmemeniz için soruya kendim cevap veriyorum: ABD.. Amerika…

Tesadüf bu kadar olur. Bakan Soylu da iki hafta sonra yapılacak seçimi ‘darbe’ ile eş-değerde görme konusundaki ısrarını, ABD’nin adını zikrederek sürdürüyor. Önce bir gazetecinin sorusuna cevap verirken ‘Amerika’ adını anmıştı, dün de “Sadece bay Kemal’i değil seni de sandıkta mahçup edeceğiz” meydan okumasıyla ABD başkanı Joe Biden’in adını telaffuz etti.

ABD’nin son seçiminden -2020- önce dönemin başkanı Donald Trump da kendisine karşı bir ‘darbe’ girişiminden söz ediyor ve bunun için karşısına rakip olarak çıkmaya hazırlandığı bilinen Biden’i suçluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.678 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.615 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.877 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar