Futbolunuz ne ise siyasetiniz de odur.. Takım iyi kurulmamış, stratejiniz iyi belirlenmemiş ise ‘mucize’ beklersiniz…

Futbolu bütün özellikleriyle bilmeyenler son iki gece üst üste yaşananlara “Mucize bu” tepkisini veriyorlar… Oysa, futbolda da, hayatın neredeyse bütün alanlarında olduğu gibi, olağanüstülükler pek yoktur...

Kendi takımının niteliklerini sonuna kadar değerlendirme, karşı takımın eksikliklerini, yumuşak karnını iyi tespit edip hepsini kullanma üzerine oturan akılcı bir strateji ile, maç sırasında fark edilen açıklara uygun taktikler genellikle sonuç almayı sağlar.

Neden mi söz ediyorum?

Futbolda da siyasette de ‘mucize’ yoktur

Avrupa futbol takımlarının birbirlerine karşı yarıştıkları Şampiyonlar Ligi’nde yarı final karşılaşmalarının ikinci maçları önceki gece ile dün gece yapıldı. İlk karşılaşmalarda önde çıkan iki takım (Barcelona ve Ajax) bu hafta sahalara ilk maçların avantajıyla çıktılar; ancak geçen hafta hiç gol atamadığı halde kalesinde üç gol gören Liverpool ile aynı hafta kendi sahasında yediği bir gole cevap verememiş olan Tottenham -ikisi de İngiliz takımı- bu haftaki maçlarda rakiplerini dize getirip yarışmadan elemeyi başardılar.

Liverpool önceki gece tam dört gol attı ‘yenilmez’ bilinen Barcelona’ya; Tottenham dün geceki rövanş maçında da iki gol yedikten sonra üç golü arka arkaya sıralayarak müthiş bir geri dönüşe imza attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 326 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.599 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.056 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar