Futboldan ve siyasetten hoşlanmayanlar bu yazıyı okumasa da olur

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (04.05.2022)''Futboldan ve siyasetten hoşlanmayanlar bu yazıyı okumasa da olur'' başlıklı yazısı.

Futbol ilgime şaşıranlar çok. Bunu bulunduğum ortamlarda konunun sıkça açılmasından ve ilgime akıl erdiremeyenlerin fırsat düştüğünde bana takılmalarından anlıyorum.

Bir maç en az 90 dakika sürüyor; bazı günler iki-üç maç izlediğim bile oluyor. Bunu benim için zaman kaybı olarak görenler var.

Oysa futbol izlemesi keyif veren bir seyir oyunu olduğu kadar, benim için bir başka yönden de öğretici olma vasfı var. Özellikle de çağdaş futbolun…

Nitekim, görevleri gereği uzun yıllardır bu oyunu izlediği gibi izleyicilere maç anlatarak veya yorumlayarak oyuna anlam kazandırmaya çalışan spikerler, günümüz futbolunun dünden farklı oynandığını artık biliyorlar.

Bugünün futbolu evet yine 11 kişilik iki takım tarafından sahada oynanıyor, ancak oyunda onlar kadar -hatta daha fazla- rolü olan 12. bir kişi daha var: Teknik yönetmen…

Sahadaki 11 oyuncu teknik yönetmenin kendilerine verdiği taktik talimatlar üzerine oyunu oynuyor.

Kimin ilk 11’de yer alacağına, kimin oyunun kaçıncı dakikasında yerini yedek tuttuğu başka bir oyuncuya bırakacağına o karar veriyor.

Pek çok yönden siyaseti andırıyor futbol.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 713 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 692 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.614 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar