Finlandiyalılar hadi neyse; Kosova, hatta Libya’da yaşayan insanlar bizlerden daha mutluymuş…

Sonunda galiba beni de ‘‘Türk’ün Türk’ten başka dostu ve seveni yok’’ cümlesiyle ifade edilen görüşe inandıracaklar.Birleşmiş Milletler (BM) dünya ülkelerini çatısı altında...

Sonunda galiba beni de ‘‘Türk’ün Türk’ten başka dostu ve seveni yok’’ cümlesiyle ifade edilen görüşe inandıracaklar.

Birleşmiş Milletler (BM) dünya ülkelerini çatısı altında toplayan bir örgüt. Daha çok uluslararası ihtilaflar savaşsız çözülsün, ülkeler aralarındaki sorunları savaşarak değil konuşarak çözsünler diye kurulmuştu BM. 

Nereden çıkmışsa ülkelerin vatandaşlarının mutluluğu da BM’nin ilgi alanına girmiş. BM Genel Kurulu, 2011 yılı Haziran ayında, ülkelere, sosyal ve ekonomik kalkınma kararlılığıyla halklarını mutlu etme ve daha iyiye doğru yönlendirme görevini vermiş. 

Nasıl kadın hakları için Avrupa Konseyi ‘İstanbul Sözleşmesi’ hazırladıysa, BM de mutluluk için ‘Bhutan Sözleşmesi’ yayınlamış.

Konuyu üstlenen Bhutan Krallığı da derhal kendi ilgi alanlarında dünyanın en kıymetli uzmanlarını toplayıp onların belirlediği değişik ölçülere göre her ülkenin halkına sağladığı mutluluğu her yıl raporlaştırmalarını sağlamış.

BM 20 Mart tarihini ‘Uluslararası Dünya Mutluluk Günü’ olarak ilan etmiş… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 335 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.867 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar