Eskiler “Bir çiçekle bahar olmaz” derlerdi. Refahı artırmak için adalet de ekonomiye katkı sunmalı

Mehmet Şimşek daha ilk günden herkesi şaşırttı.“Dakika bir, gol bir” demeyi hak eden sözlerle…Her bakanlıkta yapılan devir-teslim törenlerinden biri de, dün, hazine ve maliye bakanlığında...

Mehmet Şimşek daha ilk günden herkesi şaşırttı.

“Dakika bir, gol bir” demeyi hak eden sözlerle…

Her bakanlıkta yapılan devir-teslim törenlerinden biri de, dün, hazine ve maliye bakanlığında tekrarlanırken, görevi Nureddin Nebati’den devralmakta olan Mehmet Şimşek, mevcut hükümetin temel hedefinin ‘refahı artırmak’ olduğunu vurguladıktan sonra şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde, bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır.”

Şeffaflık.. Tutarlılık.. Öngörülebilirlik.. Uluslararası normlara uygunluk.. Rasyonel bir zemine dönmek.. Kurala dayalı olmak..

Orada bulunup bu sözler söylenirken Nureddin Nebati’nin yüzünü görmek isterdim doğrusu…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 22 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.544 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.839 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.277 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.552 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar