Emekliye düşen sabretmek.. BAE’den para gelse bari…

Gözüm akşam saatlerinde muhalif bir TV kanalının habercisine takıldı. Kabine toplantısı birkaç saattir devam ediyormuş, biraz sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması...

Gözüm akşam saatlerinde muhalif bir TV kanalının habercisine takıldı. Kabine toplantısı birkaç saattir devam ediyormuş, biraz sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyormuş. “Bir bakmışsınız” dedi haberi sunan, “Emeklilerin maaşlarına memurlara ödenmeye başlayan asgari maaştan daha fazla bir ek verileceği müjdesi alınır.”

Bir emekli olarak heyecanlanmayıp da ne yapayım?

Aslında heyecanlanmanın yersiz olduğunu biliyorum. Türkiye’de Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye bakanlığına getirilmesiyle birlikte adı konulmamış bir IMF programı uygulanıyor… O programın ilk maddesi ise, devletin kemerleri sıkmasına dairdir.

Devlet israftan vazgeçmek zorunda.

Yönetenler her dönemde devletin israftan vazgeçmesini, maaşlıların fedakarlık yapması olarak anlarlar ve programı öyle uygularlar.

Bizde devleti yönetenler geçmişte hep söylediğim gibi davrandılar, şimdikiler onlardan farklı mı davranacaklar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.218 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.171 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar