Ellere V.A.R. da bize yoksa ve bu itiraf ediliyorsa.. Yeni medya düzenine ihtiyaç var demektir…

OcakMedya sitemizin devamlı yazarlarından Veysi Dündar kimsenin tam fark edemediği ayrıntıları mercek altına alıp çok dikkate değer tespitlerde bulunmakta mahir. Dünkü “Futbolda V.A.R.’da Siyasette Niye Yok?”...

OcakMedya sitemizin devamlı yazarlarından Veysi Dündar kimsenin tam fark edemediği ayrıntıları mercek altına alıp çok dikkate değer tespitlerde bulunmakta mahir. Dünkü “Futbolda V.A.R.’da Siyasette Niye Yok?” başlıklı yazısı da yine önemli bir sorunumuza ışık tutmakta.

‘V.A.R.’ ilk kez son Dünya Kupası‘nda uygulanan bir sistem. Hakemlerin maçlarda verdikleri kritik ve hayati önemdeki kararlarda hata payını sıfırlamayı amaçlıyor. Gollerin nizami olduğu, oyuncuyu oyundan atmayı getiren kırmızı kartın yerinde verildiği gibi konulardaki tereddütleri ortadan kaldırmak için devreye giren bir sistem bu. Maçı birkaç değişik açıdan kameralarla izleyen uzaktaki bir grup hakemin yardımıyla hatalar asgariye indiriliyor.

Yeni futbol sezonunda bizim ligde de V.A.R. sistemi uygulamasına geçildi.

Geçildi ve gerçekten hakemlerin gözünden kaçan, hatalı karar vermelerine yol açan durumlar büyük çapta ortadan kalktı.

Futbol yorumcuları -hiç değilse bazısı- bu yenilikten mutlu görünüyor. Bir izleyici olarak ben de mutluyum. Her şey bir yana, “Hakemler taraf tutuyor, kimin şampiyon olacağına, hangi takımın küme düşeceğine hakemler karar veriyor” türü iddiaları ortadan kaldıracağı için hakemlerin de mutlu olması lazım.

Veysi Dündar haklı olarak “Siyasette de V.A.R. türü bir mekanizmaya ihtiyaç var” görüşünde. Gerekçeleri de sağlam.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 645 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.083 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar