Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçilmesini garanti görenler -ve tabii kendisi de- yanılıyor olabilir mi?

Yerel seçime iki ay kadar bir süre kaldı ve siyaset arenasında hemen her gün beklenmeyen gelişmeler yaşanıyor. Beni en fazla şaşırtan bir konu var ve onunla ilgili gelişmeye bakıp “Ne oluyor?” sorusuna makul bir cevap...

Yerel seçime iki ay kadar bir süre kaldı ve siyaset arenasında hemen her gün beklenmeyen gelişmeler yaşanıyor. Beni en fazla şaşırtan bir konu var ve onunla ilgili gelişmeye bakıp “Ne oluyor?” sorusuna makul bir cevap arıyorum.

Cevabını aradığım konu hiç kuşkusuz doğrudan yerel seçimle ilgili: 2016’dan beri cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, partisi de -yani DEM Parti- uygun görürse, İstanbul’dan aday olabileceğini duyurdu.

“Allah yolunu açık etsin” diyeceğim, ama yola çıkması için kendisinin de öngördüğü iki aşamalı bir şart var: DEM Parti’nin İstanbul’da aday göstermeye karar vermesi ve o kararı verdikten sonra da aday olarak Başak Demirtaş’ı belirlemesi gerekiyor.

DEM Parti İstanbul’da aday çıkaracak mı?

Gelişmelere bakılırsa buna “Çıkarabilir de, çıkarmayabilir de” cevabını vermek gerekiyor…

Pazarlığa bağlı çünkü…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.164 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar