‘Ejder’ gibiler ara sıra kendilerini hatırlatmasalar olmaz…

Dünkü yazımın altına koyduğum not yüzünden günüm hayli eğlenceli geçti. Millet meraklı, çoğu dost, geçmişte içinde ‘Ejder’ sözcüğü geçen...

Dünkü yazımın altına koyduğum not yüzünden günüm hayli eğlenceli geçti. Millet meraklı, çoğu dost, geçmişte içinde ‘Ejder’ sözcüğü geçen yazılarımı hatırlamadı ve bu yüzden meraklandı. Kimi dost da, geçmişte konuya ilişkin yazılarımı hatırladığını söyledi, günümüz tartışmalarıyla o yazılar arasında nasıl bir ilişki kurulabileceği merakına düştü.

“Ne yapabilirim?” diye düşünürken, o yazılardan birini olduğu gibi buraya aktarmanın merakları biraz olsun giderebileceğinde karar kıldım.

Yazımın tarihi 9 Ekim 2012. Yayınlandığı yer Star gazetesi. Başlığı ‘Akıl vermeye kalkan bir aklı karışığım ben’…   

Okuyacakların “Ali Balkaner de kim?” muhtemel sorusunu şimdiden kısaca cevaplayayım: Saygın bir iş insanı olarak bilinen bir isimdi. Bir dönem hem kendisi hem de aile fertleri gazetelerin överek sözünü ettiği kişiler arasındaydı. Sahibi olduğu Yurtbank’ı kendi kasası sayıp şirketlerinin para ihtiyacını oradan karşıladığı anlaşılınca hakkında yasal süreç başlatılmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı; önce 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon 307 milyar lira ağır para cezasına çarptırılmıştı, sonra bu ceza 16 yıl 8 ay hapis olarak değiştirildi ve Yargıtay tarafından da onaylandı.

Star gazetesinin internet arşivinden erişilebilen eski yazımı dikkatlerinize sunuyorum:

****

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 4 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.176 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.975 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.481 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar