Dodurga seçimi başarısı.. Ücret ve maaşlara zamlar.. Madrid zaferi.. Baskın seçim mi geliyor? 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (04.07.2022)''Dodurga seçimi başarısı.. Ücret ve maaşlara zamlar.. Madrid zaferi.. Baskın seçim mi geliyor? '' başlıklı yazısı.

Çankırı ilimizin Dodurga beldesinde dün yapılan belediye başkanlığı seçimini AK Parti adayı kazandı. Hem de açık ara farkla, %87.02 oy oranıyla. Seçime katılan diğer partilerin toplam oy oranı %12.98…

Büyük bir seçim başarısı bu.

Nitekim, AK Parti genel başkanı sıfatı da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sonuç alınır alınmaz, sıcağı sıcağına bu başarıyı sosyal medya hesabından kutladı.

Mesajı şu: 

‘‘Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.’’

Duyduğu sevinci seçtiği sözcüklerden anlayabiliyoruz.

Seçimi yerinde izleyen AK Parti genel başkan yardımcısı Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, biraz daha ileri giderek, yeni belde yapılmış, yaklaşık 1000 seçmenli bir seçim bölgesinde alınan sonucu 2023 haziran ayında yapılacak seçimin provası olarak değerlendirmekte.

Onun coşkulu açıklamasını da aktarayım:

‘‘Bütün Türkiye’nin gözü kulağı Çankırı Orta Dodurga’daki seçimlerdeydi. Bu seçimin zaferi ve 2023 Haziran seçimlerinin hakikaten işaret fişeğini Dodurgalılar, Türkiye’ye ve dünyaya ilan etti. Bu sonuç hayırlı olsun. AK Partimizin adayı, Cumhur İttifakımızın adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı oyların yaklaşık yüzde 90’ına yakınını tek başına alarak büyük bir zafere imza attı, hayırlı olsun. Hakikaten bu manada her 10 kişiden 9’u AK Parti ve Cumhur İttifakı’na ‘evet’ dedi. Bu bütün seçim anketlerini sandığa gömen bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Sipariş seçim anketlerine değil, milletin iradesine, milletin oyuna bakmak gerekiyor. Sandık sonuçları hakikaten 2023 Haziran’a kadar bütün Türkiye’ye emsal olacak canlı bir anketin sonucu olarak herkesin hizaya buna göre bakması gereken ve buna göre mutlaka bütün sonuçları yorumlaması gereken bir dersi herkese verdi.”

Kabına sığmayan bir sevincin dışa vurumu bu satırlar…

Bilmem mazur görülür mü ama engellemekte zorlandığım bir merakımı soruya dökerek burada paylaşmadan duramayacağım: AK Parti acaba Dodurga’da alınan seçim sonucunu, kendisini bir beş yıl daha iktidarda tutacak ve bu arada kendi adayını cumhurbaşkanı seçtirecek bir başarı olarak değerlendirir mi?

Son zamanlarda başka alanlarda kaydettiği başka ‘başarılara’ da güvenerek…

Madrid’te yapılan NATO zirvesinden ‘zafer’ ilanıyla geri dönülmüştü ya, o da ‘dış politika başarısı’ sayılabilir…

Yalnız bu kadar da değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 43 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.802 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.619 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar