Diyelim bu pazar seçim oldu, sandıktan hangi ittifak galip çıkar dersiniz? Yanılıyor olabilirsiniz…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (11.11.2022)''Diyelim bu pazar seçim oldu, sandıktan hangi ittifak galip çıkar dersiniz? Yanılıyor olabilirsiniz…'' başlıklı yazısı.

ABD’de seçimler tatil günü olmayan bir günde yapılıyor. Kongre’nin Temsilciler Meclisi bölümünün tamamı, 100 kişiden oluşan Senato bölümünün de üçte biri -35’i- için üç gün önce -salı günü- seçim yapıldı.

Yaşlı başkan, tarihi oranda yüksek enflasyon, salgın yüzünden sağlık alanında yaşanan ve ekonomiyi de olumsuz etkileyen sorunlara ek olarak, halkın geleceğe bakışında fark edilen umutsuzluk ile mevcut iktidarın ciddi bir sarsıntı geçirmesi ve daha önce Demokrat Parti’ye temsilci ve senatör vermiş mavi eyaletlerin bu defa tercihini amblemi kırmızı Cumhuriyetçi Parti’den yana kullanması bekleniyor, alınacak sonucun Donald Trump’ın yeniden başkanlık hevesini artıracağı hesapları yapılıyordu.

‘Kırmızı dalga’ adı takılmıştı beklenene…

Beklenen olmadı. Trump ve desteklediği adaylar seçimde genellikle hüsrana uğradı.

Mavi eyaletler büyük çapta mavi kalmaya devam etti. Kırmızı dalga gelmedi, kırmızı dalgayla şimdi dalga geçiliyor.

[Seçilemeyen adaylar arasında Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı da var: Dr. Mehmet Öz. Halkın sağlık konulu TV programlarından tanıdığı Mehmet Öz seçilebilsin diye, Trump bütün ağırlığını koymuş, kampanyasına katkıda bulunduğu gibi yanına kadar gidip çalışmıştı da. Seçilebilseydi ABD’nin ilk müslüman senatörü olacaktı Mehmet Öz. Olmadı.]   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 1.839 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.817 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.620 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar