Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj?

Devlet yönetiminde en tepe noktalarda buluan iki ismin -Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın- birlikte çıktıkları ABD seyahatini yaklaşan seçimin akıbeti ile...

Devlet yönetiminde en tepe noktalarda buluan iki ismin -Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın- birlikte çıktıkları ABD seyahatini yaklaşan seçimin akıbeti ile ilişkilendiren dostuma bir olumlu bir de olumsuz haberim var.

Geçen gün burada görüşünü naklettiğim dostum, önemli iki ismin Washington temaslarının iç siyasete yansımaları olmasını bekliyor.

Fidan ve Kalın ülkeye döndüklerinde, dışarıda ve içeride meydana gelecek yeni gelişmelere bakılarak, seçim sonucunun tahmin edilebileceği görüşündeydi dostum.

“İYİ Parti veya özellikle de DEM Parti’nin tavırları değişebilir” demişti o dost bana.

Beklediği olumlu gelişmenin haberi, Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı daha ABD’den ayrılmadan gelmişti: Amerikalı derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye’nin notunu B’den B+’a çıkarttı.

Ülkeye yabancı sermaye gelmiyor ya, bu not yükseltilmesinden sonra gelme ihtimali artabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.150 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar