Demirel’den günümüz politikacılarına tavsiyeler.. Yavuz Donat aracılığıyla…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (18.06.2022)''Demirel’den günümüz politikacılarına tavsiyeler.. Yavuz Donat aracılığıyla…'' başlıklı yazısı.

İnternet üzerinden yayın yapan bir haber sitesini (OcakMedya) yönetirken, gazeteleri yazarların köşeleriyle birlikte gün aksatmadan çok daha yakından izliyor, olumlu-olumsuz önemli gördüğüm yazıları ‘basından seçmeler’ başlığı altında sitenin okurlarıyla buluşturuyordum.

Artık eskisi kadar bütün gazetelere göz gezdirmem gerekmiyor; eğilimine bakarak seçtiğim temsil niteliğine sahip beş-altı gazeteyle yetiniyorum. Seçtiğim gazetelerde yazmayan yazarlar da dikkat alanımın dışında kalıyor.

Ne yapayım, gazetelere ayırabileceğim vaktim sınırlı.

Dün bu duruma hayıflandım.

Bir dostum ilgi alanım dışında kalmış gazetelerden birinde çıkan bir yazıdan söz etti. O yazıyı okurken bir başka yazının başlığına takıldım. 

Hayıflanmamı getiren yazının başlığı şu: Mason… Alevi… Mezhep siyaseti

Yazarı Yavuz Donat.

Sabah’ta yazan Yavuz Donat mesleğin en kıdemli mensuplarından. Gelmiş-geçmiş bütün önemli politikacıları yakından tanır. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile çat kapı görüşebilecek kadar samimiydi. Yıllar içerisinde yazdıkları, Bilgi Yayınevi tarafından, siyasi tarihimize ışık tutacak tanıklıklar değerinde kitaplara da dönüştürülmüştür.

Dünkü yazısı Süleyman Demirel’in vefat yıldönümü vesilesiyle 1961’den günümüze hızlı hatırlatmalarla dolu.

Okunmaya değer bir yazı.

Aktardığı tanıklıklardan bir demeti, günümüz siyaset kadrolarına doğrudan ve dolaylı hatırlatmalar teşkil ettiği için, buraya alıntılayacağım; sizlere yazının bütününü okumanızı tavsiye ederim.

Mason… Alevi… Mezhep siyaseti

Adalet Partisi, 11 Şubat 1961‘de kuruldu… Genel Başkan, Emekli Orgeneral Ragıp Gümüşpala.
6 Haziran 1964… Gümüşpala, vefat etti.
Yeni genel başkan seçimi, 29 Kasım 1964‘te yapıldı… O tarihe kadar genel başkanlığa, “Partinin ağır topu… Teşkilat Başkanı… Genel Başkan Yardımcısı… “Koca Reis” Sadettin Bilgiç vekâlet etti.
Kongre… Büyük rekabet… Dört aday vardı… Ama yarış iki isim arasındaydı: Sadettin Bilgiç ile Süleyman Demirel.
Bilgiç yanlıları, ortaya bir belge sürdüler… Demirel’in masonluk belgesi.
Demirel… Karşı belge çıkardı… Mason olmadığına dair… Mason örgütünden imzalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar