Cumhur İttifakı adayını tek kişi -Devlet Bahçeli- belirledi; Millet İttifakı’nın adayını millet belirlesin…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (26.01.2022)'' Cumhur İttifakı adayını tek kişi -Devlet Bahçeli- belirledi; Millet İttifakı’nın adayını millet belirlesin…'' başlıklı yazısı.

Televizyonlardaki tartışma programlarında tanınır hale gelen bir yorumcu, yeterli sayıda insan kendisi için imza verip cumhurbaşkanlığı adayı olmasını sağlarsa kabul edip etmeyeceği sorulduğunda, “Elbette, neden olmayayım” cevabını vermiş.

Doğal bir cevap, gerçekten de makam için gereken şartlara sahipse neden olmasın?

Günümüzde insanlar, başkaları yadırgasa bile, kendilerini belli makamlara layık görebiliyorlar, ben işte bunu doğal buluyorum. Muhtemelen kamuoyunda isimleri aday olarak geçenlerle kendilerini mukayese ediyor o insanlar ve sözü edilen görevi daha iyi yapabilecekleri kanaatine varıyorlar.

Başkaları da onlara bakıp içlerinden “Neden ben olmayayım?” düşüncesini geçiriyorlarsa ona da şaşırmam.

Bugün, 26 Ocak 2023, ‘6’lı masa’ diye de anılan Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin liderleri yeniden bir araya gelecek ve işin başından beri “Seçim tarihi belli olsun, ondan sonra” diye erteleyegeldikleri cumhurbaşkanı adayı konusunu görüşecekler.

Çoğu kişi onlardan artık adaylarını açıklamalarını bekliyor; ancak rivayet odur ki, aday ismi açıklamakta yine acele etmek niyetinde değillermiş. Bugünkü buluşmalarında aday belirleme usulünü konuşacaklar, isim açıklamayı ise ortak bir mitinge bırakacaklarmış…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 2.884 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.963 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.461 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.586 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar